Биометрична идентификация

Разпознаването по рисунъка на вените - Дигиталното ръкостискане

Решения за биометрична идентификация на Fujitsu


В днешния дигитално активен свят, където киберпрестъпленията, кражбите и измамите се увеличават, организациите изискват най-сигурните, точни и надеждни методи за удостоверяване на самоличността, за достъп до данни, физически достъп и обща сигурност.

Сигурността на системите се превърна в предизвикателство с атаки срещу всички фронтове - не само външно от външни лица, но и от вътрешна манипулация. Въвеждането на технологични предпазни мерки е по-важно от всякога, но с драматичното увеличение на мрежите, устройствата, връзките и приложенията това стана изключително сложно.

За много хора биометричната сигурност е отговорът - технологията на платформата, която може да обслужва и подкрепя всички индустрии. В продължение на няколко години организациите по цял свят експериментират с редица биометрични решения за удостоверяване на автентичността - от очи, лице и пръстови отпечатъци, до подписване и гласово разпознаване, които предлагат по-високо ниво на сигурност от традиционните пароли.

Внедряването на решение за биометрична идентичност и управление на достъпа, способно да открие лицето зад паролата, е важна стъпка към по-голяма сигурност на системата. Въпреки това, разработването на правилната биометрична технология за внедряване зависи от случая на употреба.

В Fujitsu нашите консултанти ще ви преведат през всички опции и ще Ви посъветват коя технология е най-подходяща за това разгръщане. В партньорство с ImageWare Systems ние предлагаме широкообхватно портфолио от биометрични технологии, което включва решения за лице, глас, ирис, пръстови отпечатъци и палмови вени, които могат да бъдат пригодени към конкретни случаи на употреба, като мобилност и физически достъп.

Fujitsu PalmSecure технология за разпознаване по рисунъка на вените

PalmSecure, нашата първокласна биометрична технология за удостоверяване на базата на разпознаване по рисунъка на вените, е доказала, че е най-точното решение за биометрично удостоверяване, налично на пазара.

Технологията PalmSecure осигурява висока степен на точност и е лесна за внедряване и използване - безконтактното устройство за четене гарантира липсата на каквито и да е физиологични ограничения за потребителите. Това е водеща система за удостоверяване, която използва биометрична технология за установяване на идентичността на потребителя въз основа на моделите на вените. Тъй като вените са вътрешни и имат множество отличителни черти, опитите за злоумишлено създаване на идентичност са изключително трудни, като по този начин позволяват по-високо ниво на сигурност.


Какво прави технологията Fujitsu PalmSecure изключителна?


Максимална точност - усъвършенстваният алгоритъм за автентификация създава по-високи нива на точност и гъвкавост на приложенията. Той има фалшива честота на приемане под 0.00001%, което го прави най-точната биометрична система за автентификация, която понастоящем се предлага на пазара.

Максимална производителност - първоначалната регистрация на потребителя може да бъде завършена за по-малко от 10 секунди. В допълнение, безконтактното удостоверяване е хигиенично и неинвазивно, което насърчава високо ниво на приемане от страна на потребителя.

Максималната сигурност - рисунъкът, който очертават вените, е уникален за отделните хора и съдържа подробни характеристики за формулирането на алгоритъмния шаблон. Идентификацията е практически защитена от фалшифициране, тъй като сензорът на устройството за вени ще разпознае само модела, ако деоксидираният хемоглобин активно тече във вените на индивида.