Kontron Transportation - международният експерт на S&T в частните мрежи за нуждите на железопътния транспорт

20.01.2022 | Bulgaria

Когато говорим за силата на синергичните ефекти като ключово предимство на групата S&T, специално внимание насочваме към Kontron Transportation - международният експерт на S&T в железопътните специализирани мрежи. Днес, повече отвсякога, железниците са институция отворена към трансформация и напредък.

Kontron Transportation е лидер в железопътните специализирани мрежи (RDN), поддържайки безопасно и ефективно пътуване по повече от 84 000 км железопътни линии в Европа, Африка и Азия. Компанията се грижи за безопасната експлоатация на товарния и пътническия транспорт по високоскоростни релси в Германия, Русия, Китай, Индия и много други страни. Повече от 20 години проектира, изгражда, внедрява и поддържа RDN решения, базирани на стандартите UIC EIRENE. Решенията на Kontron Transportation RDN поддържат критичните гласови и дейта комуникации на операторите при скорости до 574 км/ч. 

От GSM-R към FRMCS: Ангажимент за еволюция в приемствеността 

Железопътната мобилна комуникационна система (FRMCS) е бъдещата железопътна телекомуникационна система в световен мащаб. Тя е наследник на GSM-R, но и ключов фактор за цифровизация на железопътния транспорт.

Kontron Transportation ще позволи на железопътните оператори да увеличат капацитета и надеждността на своята релсова инфраструктура. Процесът на дигитална трансформация също така подготвя операторите и властите за бъдещи технологии и безжични стандарти, които ще поддържат богати приложения и нови бизнес модели, основани на индустриалния IoT, когнитивния анализ, машинното обучение, изкуствения интелект и много други.

Днес, Kontron Transportation предоставя широка гама от продукти и решения в подкрепа на дигитализацията на транспорта и поддръжка на своите клиенти:

  • eGPRS : първа стъпка от цифровизацията на GSM-R мрежата;
  • IIoT решение: дигитализация на използването на мрежата, прогнозна поддръжка, управление на активи;
  • Киберсигурност: мрежовата защита става неизбежна;
  • Софтуерно дефинирана широкообхватна мрежа (SDWAN): основа за предоставяне на свързаност и сигурност навсякъде.

Портфолиото на компанията включва GSM-Railways, FRMCS, TETRA, DMR, LTE решения за критични мрежи, както и решения за мобилност за сектора на обществения транспорт и е активирано с цялата верига на стойност на услугите - от планирането, разработване и производство до внедряване, интегриране, поддръжка и експлоатация. Друга мисия е да предостави критично E2E IIoT решение, предназначено за железопътните оператори, за да поддържа събирането на данни, транспорта, мониторинга и анализа.