Към бъдещето на печатането с технология без нагряване

24.06.2021 | Bulgaria

S&T България вече предлага на пазара най-новите цветни бизнес мултифункционални устройства A3 от Epson, от серията Workforce Enterprise, със скорост на печат 60-75 страници в минута

Мастиленоструйните принтери на Epson използват технология без нагряване в процеса на изтласкване и нанасяне на мастилото. Вместо това се прилага натиск върху piezo елемент, който се огъва назад и напред и изтласква мастилото от печатащата глава. 

Epson и National Geographic се обединиха, за да повишат информираността за това как намаляването на консумацията на енергия е чудесен начин да сведем до минимум нашето въздействие върху околната среда. Пестенето на топлина е един от най-добрите начини. Изборът на технология без отопление за намаляване на потреблението на енергия ще намали емисиите на парникови газове и ще ни помогне да забавим размразяването на трайно замръзналата земя (пермафрост) в Арктика. 


Предимства на RIPS мастилено-струйната технология на Epson 

    - постоянен високоскоростен печат;

    - висока разделителна способност;

    - нисък разход на енергия – 160-180 w спрямо 360 w при лазерни принтер;

    - по-малко резервни части, по-малко въздействие върху околната среда – няма трансфрни барабани, изпичащи глави, фюзери и т.н. характерни за лазерните и led устройства;

   - мастилата не се размазват и не засъхват върху печатащите глави, използват се нови технологични пигментни мастила;

   - размерът SRA3 и възможността за прав път на хартията позволяват печат върху по-дебели медии за направа на плакати и рекламни материали.

 

Ползите от технологията без нагряване

По-малкият разход на енергия пести енергия и пари

Технологията без нагряване на Epson използва до 83% по-малко енергия в сравнение с лазерната технология, защото не използва топлина за загряване. Тъй като мастиленоструйните принтери нямат изпичащ блок, който трябва да се загрее, това води до значително по-ниска консумация на енергия.

По-малко резервни части, по-слабо въздействие върху околната среда

Лазерните принтери обикновено имат повече консумативи и в много случаи се нуждаят от периодична смяна на барабана, предаващия ремък и изпичащия блок. Благодарение на технологията без нагряване, нашите мастиленоструйни принтери произвеждат до 96% по-малко използвани консумативи от лазерните принтери.

Пестите време благодарение на постоянно високата скорост на печат

Технологията без нагряване не изисква топлина за загряване на устройството, когато се включи или „събуди“ от режим на заспиване. Това означава, че можете да започнете да печатате веднага, което я прави 50% по-бърза от готовност в сравнение с лазерните принтери.

По-малко намеса за по-висока производителност

Конструкцията без нагряване на мастиленоструйните принтери на Epson означава, че има по-малко части, които могат да се повредят, което намалява нуждата от намеса.